Čistenie kávovaru


Počas procesu praženia, kávové zrná prechádzajú hlavne fyzikálnymi a zmyslovými zmenami . Počas tejto transformácie sú oleje a tuky (lipidy) na povrchu zrna: sú dôležitou súčasťou kávy a hlavnými prvkami na espresso „ cremu“. Počas prípravy espressa prichádzajú oleje a tuky (lipidy) do bezprostredného kontaktu s vnútornými časťami stroja (hlava stroja, filter a držiak filtra) a začínajú sa ukladať. Navyše sa čoskoro carbonizujú (zuhoľnatejú) pri vysokej teplote, ktorou sú vystavené. Tieto zvyšky dávajú nápoju nepríjemnú pretrvávajúcu horkastú a zatuchnutú chuť, ktorá je typická pri spálených tukoch. Je to spôsobené oxidaciou olejov. Tento proces sa uskutoční v krátkom časovom období (12-18 hodín) PULYCAFF je produkt na denné používanie. Zaisťuje úplné odstránenie zvyškov kávy a zabraňuje vzniku zápachov. Výrobok nezanecháva žiadne zvyšky a neobsahuje škodlivé látky pre spotrebiteľa či kávovar.


Čistenie mlynčeka


Dlhá cesta k dokonalému espressu prechádza cez mlynček. Jeho kamene melú kávové zrná a menia ich na jemný prášok. Počas tohto procesu, niektoré časti ostanú medzi kameňmi, ovplyvňujú hrúbku mletia a chuť kávy čo má vplyv na kvalitu konečného espressa. Z čoho sú tieto usadeniny ? Sú vytvorené z tukov, ktoré rýchlo zatuchnú a vytvoria plesne. Je to spôsobené aj teplotou pri mletí v mlynčeku. Káva je teda nenávratne znehodnotená. PULYGRIND je špecifický výrobok na čistenie kameňov mlynčeka. Výrobok je vyrobený z bezlepkovej nezávadnej potraviny. Čistí kávové usadeniny a odstraňuje mastnotu. Prostriedok je bez zápachov a nemení chuť namletej kávy . Neobsahuje škodlivé látky pre spotrebiteľa a mlynček


Čistenie parnej trysky a parnej hadičky na prípravu cappuccina


Mlieko je biela emulzia tvorená cukrami ( laktóza), minerálnymi soľami, proteínmi, bielkovinami a tukmi. Posledné uvedené sú mastnou zložkou, ktorá sa usadzuje. Teplo mení mlieko tak, že keď sa dostane mlieko do priameho kontaktu s horúcim povrchom tvoria sa usadeniny. Takýmito horúcimi povrchmi sú zariadenia nevyhnutné na zohriatie alebo napenenie mlieka parná tryska a konvička. Neorganické materiály sa usádzajú na vnútornej strane trysky a jej konci a vytvárajú tzv. mliečny kameň, ktorý je tvorený z vápnika a magnéziových solí, ktoré obsahujú organické zložky tuku a proteínov, ktoré umožňujú vznik a šírenie baktérií. Preto sa odporúča čistiť parnú trysku aspoň raz denne na zabezpečenie hygienickej nezávadnosti mlieka. PULYMILK slúži na denné používanie. Zaistí úplné odstránenie všetkých interných a externých zvyškov a prudký pokles tvorby baktérií. Následne sa zvyšuje účinnosť pary, znižuje sa čas potrebný na tvorbu pary a značne sa zlepší jemnosť a kvalita

COPYRIGHT © 2012 ALL RIGHTS RESERVED